четвртак, 7. јул 2016.

Cena kvadrata nekretnina u Prokuplju

Cena kvadrata nekretnina u Prokuplju

Posle ispititivanja tržišta nekretnina u Prokuplju i okolini, došli smo do zaključka da cene kvadrata dosta variraju u zavisnosti od brojnih faktora. 
Prvi faktor koji koji utiče na cenu je pitanje da li se radi o ceni kvadrata kuće ili stana. U praksi se pokazalo da je cena kvadrata kuće jeftinija u odnosu na kvadrat cene stana. 
Tako da je prosečna cena kvadrata kuće u rasponu izmedju 250 i 350 eura po kvadratnom metru. Na cenu ima uticaja lokacija nekretnine, površina, vrsta gradnje, ali tu je i faktor čovek-svaki prodavac na drugačiji način sagledava vrednost svoje nekretnine. Neki prodavci su realni su svojim očekivanja kupoprodajne cene, dok ima i onih koji verovatno iz sentimentalnih razloga budu vezani za nepokretnost, pa je i cena samim tim nerealna. Ukoliko ste prodavac i nakon nekog perioda primetite da je interesovanje za Vašu nepokretnost malo ili neznatno, pokušajte da korigujete cenu, najverovatnije je u tome problem, jer svaka nepokretnost ima svog kupca, ali treba imati u vidu da kupci gledaju i druge nepokretnosti osim Vaše, i da su itekako upoznati sa cenama, pa im možda cena deluje visoko u odnosu na druge nepokretnosti.
Što se tiče cene kvadrata stanova, tu takođe postoje više odlučujućih faktora: lokacija, struktura, da li je potrebno renoviranje, itd. Prosečna cena stana je u rasponu oko 450 eura-500 eura po kvadratu. Manji stanovi, i garsonjere su po kvadratu malo skuplji od većih stanova, upravo zato što je potražnja za takvim stanovima veća.
Savet koji bismo dali kupcima je da ako nadju nekretninu koja im odgovara, a čija cena im ne odgovara, da pokušaju da porazgovaraju sa prodavcem o ceni. Takođe, ako je određenoj nekretnini potrebno renoviranje, ne odustajte od takvih nekretnina, jer većina njih sa malo para može da izgleda sasvim drugačije, možete sami da birate boju zidova, pločica, itd. 

Vaš Elite Pro NEKRETNINE

Нема коментара:

Постави коментар